Leipurina

Olen leipomisen amatööri sanan kaikissa mahdollisissa merkityksissä. Touhuan keittiössä harrastuksena ja pääasiassa omaksi huvikseni.

Reseptifilosofiani: Tee kuten on kirjoitettu ja onnistut!

Tämä yksinkertainen ajatus pätee resepteissä yllättävän harvoin. Niitä ei ehkä tehdä kaltaisilleni harrastelijoille.

Reseptit olisi mielestäni kirjoitettava luettaviksi riveiltä, ei niiden välistä. Tulkintaan pitää pystyä lukutaitoinen, ei vain perimätietoinen. Eli yksinkertaiset ohjeet, joiden perusteella kaikki voivat onnistua.

Reseptit

Terveysleipä

Terveysleipä on hyväksi vatsalle ja suolistolle. Sen maku ei ole ruisleivän tapaan hapan vaan miedompi. Leivän valmistamisessa on kaksi vaihetta, jotka tehdään peräkkäisinä päivinä. Ensimmäinen vaihe sujuu nopeasti, mutta toisena päivänä valmistumisaika on 5-6 tuntia. Resepti on mitoitettu kahden leivän tekemiseen. Ensimmäisellä kerralla tarvitaan taikinanjuuri, jonka saa kaverilta. Uudesta taikinasta otetaan "juuri" seuraavaa kertaa varten. Hienointa on leipomisen aikana keittiön täyttävä tuoreen ruisleivän tuoksu sekä ensimmäiset siivut lämmintä "itse leivottua".

terveysleipa.jpg