Työelämässä

Työskentelen tutkimusjohtajana Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa Mikkelissä. Käytännössä johdan tutkimushankkeita, luennoin ja opetankin sekä osallistun kehittämishankkeisiin. Olen myös Ruralia-instituutin varajohtaja ja toimin Mikkelin toimipaikan johtajana.

Olen aluetieteilijä, joka on erikoistunut alue-ja paikalliskehityksen ja kehittämisen kysymyksiin. Toimin asiantuntemukseni perusteella erilaisissa valtakunnallisissa ja muissa työryhmissä.

Ruralia-instituutti on Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan osasto. Ruralia on vuodesta 1988 lähtien toiminut sekä Seinäjoella että Mikkelissä. Ruralia on osa Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksia. Alla työkavereiden taiteilijalta tilaama näkemys henkilökuvakseni.

torsti_14042010.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uralla

Aloitin Ruraliassa (tuolloin vielä nimeltään Maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus) erikoistutkijana heinäkuussa 1996. Sitä ennen olin toiminut vuoden vierailevana tutkijana Japanissa sekä lähes 10 vuotta Tampereen yliopistossa tutkijana ja opettajana.

Tiivistäen työurani on seuraavanlainen:

1996- Erikoistutkijana ja tutkimusjohtajana Ruralia-instituutissa

1995-1996 Vierailevana tutkijana Hitotsubashin yliopistossa Japanissa 

1991-1994 Suomen Akatemian tutkimusassistenttina

1986-1991 Tutkijana ja opettajana Tampereen yliopistossa

1983-1994 Perus- ja jatko-opiskelijana Tampereen yliopistossa 

1981-1983 Nuorempana suunnittelijana Maa ja Vesi -konsulttitoimistossa Turussa

1981 Rakennusapumiehenä rakennusyhtiö Hartelassa Turussa

1980 Varusmiespalvelus Porin Prikaatissa Säkylässä 

1979 Aarporaajan apulaisena Oy Wärtsilä Ab:n konepajalla

 vitstilaisuus.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yksi osa nykyistä työtäni liittyy akateemisiin opinnäytteisiin. Yllä oleva kuva on elokuulta 2008, Arja-Tuulikki Wilenin väitöstilaisuudesta Tampereella. Toimin siinä vastaväittäjänä. Kustoksena toimi professori Markku Sotarauta. Väitöskirja käsitteli luottamusta alueellisessa yhteistyössä. Onnistuneen väitöksen jälkeen kahviteltiin.