Elämäni paikat

Ihminen elää ja toimii monissa paikoissa. Paikat ketjuuntuvat elämämme kulussa ja ne ovat meille tärkeitä. Olen listannut seuraavaan tärkeitä paikkakuntia ja ajanjaksoja elämäni varrelta.

Syntymäpaikka ja -aika

1960 Helsingin maalaiskunta (nykyisin osa Vantaan kaupunkia)

Asuinpaikat ja -ajat

1960 - 1962 Turku

Lapsuusvuodet asuimme kerrostalossa Turun keskustassa, torin laidalla. 

1962 - 1968 Tampere

Asuimme Tampereen keskustassa. Aloitin koulun vuonna 1967 Johanneksen kansakoulussa. 

1968 - 1983 Turku

Muutimme takaisin Turkuun, Laukkavuorelle rakennettuun lähiöön. Vietin nuoruuteni vuodet lähiön jengeissä.

1980 Varusmiespalveluksessa Porin prikaatissa Säkylässä ja reserviupseerikoulussa Haminassa (res. kapteeni 2009).

1983 - 1995 Tampere

Muutin opiskelupaikan perään Tampereelle. Asuimme yhdessä nykyisen vaimoni Annen kanssa keskustan kaksiossa Aleksanterinkadulla. Isompaan asuntoon Jankanraitin asuntoalueelle muutimme 1991.

1995-1996 Takasaki, Japani

Asuimme koko perhe Takasakissa, joka oli tuolloin japanilaisittain pienehkö, noin 250 000 asukkaan kaupunki keskellä Japanin pääsaarta Honshua. Kävin sieltä junalla töissä Hitotsubashin yliopistossaTokiossa.

1996 - Mikkeli 

Muutimme Japanista suoraan Mikkeliin, jossa asuimme ensin vuokralla. Vappuna 1997 muutimme jo omaan taloon Silvastiin. Tontin paikka valittiin sillä perusteella, että lapsilla oli sopiva koulumatka Moision kouluun.

 mikkeli-12.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kesäpaikka

Perheellämme ei ole koskaan ollut varsinaista kesämökkiä. Kesäpaikaksi voin kuitenkin nimetä Lehtolan, isoisän kotipaikan Mäntyharjussa, jossa olen viettänyt monia kesiä lapsena. Salmelan taidenäyttely kuuluu tietysti kesäohjelmaan.

 lehtola2008.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Työpaikka

Työpaikkani on Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, joka on maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan osa. Työskentelen Mikkelin yksikössä, toinen instituutin yksikkö toimii Seinäjoella. Ruraliassa työskentelee noin 45 asiantuntijaa. Ruralia on osa Mikkelin yliopistokeskusta.